Opdateret 8. december 2021

Hazinas 11th kuld

Parring har fundet sted og Halima er konstatereet drægtig.
Vi forventer at hvalpene bliver født midt januar 2022.

OBS: Kuldet vil blive født og opfostret i Varde.

Lidt om det kommende kuld

Vi er super spændte på vores 11th-kuld. Vi tror på at Halima og Lewis komplementerer hinanden rigtig godt, og at deres hvalpe bliver nogle gode familiehunde.

Og vores 11th kuld skulle selvfølgelig have et navn der begynder med det 11. bogstav i alfabetet, nemlig K. Her faldt valget på Kalahari - som i Kalahari-ørkenen, et areal i det sydlige Africa på ca. 900.000 km2, som dækker 70% af Botswana samt dele af Namibia og Sydafrika - og selvfølgelig også Rhodesia (nu kaldet Zimbabwe). Og Kalahari-ørkenen er ofte nævnt i literaturen om vores race.

"Kalahari Dreams" synes vi klinger af idyl og minderne om de tidlige afrikanske Rhodesian Ridgebacks, som var starten på vores race.

At finde frem til en avlshan

Normalt kigger vi bredt og vidt omkring for at finde den rigtige avlshan til vores tæver, men Corona-tid har vanskeliggjort det. For hvad nu, hvis vi ikke kan køre ud af landet, når Halima er parringsklar. Derfor har vi denne gang indskrænket vores søgen til lande der ligger "lige i nærhenden", så vi hurtigt kan smutte ud og hjem.

Ok - Holland er så ikke et naboland, men alligevel tæt på - det nordligste af landet ligger på højde med Hamborg, så det synes vi godt kan gå an. Især fordi, da vi ad omveje stødte på den hollandske avlshan, Lewis, var vi ikke i tvivl. Ham måtte vi lige undersøge nærmere.

Vi nærstuderede hans webside og undersøgte hans afkom hos de 6 opdrættere der havde brugt ham i deres avl, og så kontaktede vi derefter hans ejer. Og så gik det slag i slag. Ikke nok med at Lewis opfylder vores ønsker til avlshan: Sund og rask med et rigtig godt temperament. Vi synes også han er fantastisk smuk, og typemæssigt perfekt til Halima.

Baby Halima:
Baby Lewis:

Lidt om Lewis

Lewis er født den 04/10 2017 hos den tyske opdrætter Sarah Polk som ejer Kennel Njia Jamaa. Og da han var gammel nok til at flytte fra sin hundemor, rejste han til Leonie og hendes familie i Holland. De har i forvejen en RR han, Bentley, og de to drenge har det rigtig godt sammen. Vi har set videoer og fotos på Facebook, hvordan de hygger, leger og sover sammen.

Lewis er en sund, rask, venlig og velbalanceret hanhund, som kommer godt ud af det med andre hunde.

* * * * * * * * *

Leonie fortæller om Lewis:

"Lewis is born on 04-10-2017 in a litter of 6 males and 6 females.
The Granddad of Lewis is Amazing Little Shane van Ekongo Kaross. Shane comes from a TG sperm insemination and was born 19 years after his father's death. Crownwood Tunja, a livernose bitch imported from South Africa, whose pedigree is not yet widespread in Germany, was chosen for this exceptional mating. After a long search, the excellent breed type, the necessary health and fertility were found in it to enable the old Shane to make a breeding comeback.


About Shane’s father, the federal champion and Lux. Ch. "Shane at Makaranga", 1979 imported from Rhodesia, Shane is a half brother of Multi-Ch. Makaranga Famous Chaka and Multi-Ch. Makaranga Eldorado as well as great-grandson of the legendary SA & Rhod. Website Shane, click here.


Lewis is a dog with energy, cannot get tired outside but inside he is relax. He loves water and enjoys swimming. He is an easy dog who listens well, is always happy and always wants to play with everyone.  He has a self-assured stable character and gets along with children well.

We hope to enjoy Lewi's company for many years to come!"

* * * * * * * * *

Vores forventninger til det kommende kuld

Da både Halima og Lewis er nogle super gode familiehunde - rolige og venlige med det bedste temperament, så forventer vi nogle rigtig gode familiehunde fra denne kombination.

På basis af Halima's og Lewis' gentest, forventer vi at der ikke kommer nogen hvalpe af brunnæsevarianten, og vi forvnter også at alle har ridge, dvs. ingen ridgeløse hvalpe.

Halima og Lewis bærer ikke nogen af de sygdomme vi gentester for i vores race, og de har de bedste røntgenresultater for dysplasi i hofteled (HD:A/A), albueled (AD:0/0) og skuldre (OCD: Fri).

Vores forventninger til hvalpekøberne

  1. Vi forventer, at I giver en masse kærlighed til jeres hund .

  2. Vi forventer, at I går til hvalpetræning, unghundetræning og én eller anden form for hundeaktivitet herefter. VIGTIGT: Det I investerer i træning og socialisering de første 2-3 år, får I tifold tilbage senere.

  3. Vi forventer, at I får jeres hund røntgenfotograferet i hofter, albuer og skuldre, når de er 1½ - 2 år, og at dyrlægen sender disse røntgenfotos til Dansk kennel Klub for bedømmelse.

  4. Vi forventer, at I kontakter os, hvis I får spørgsmål hen ad vejen.

  5. Vi forventer, at hvis I får udfordringer med noget, så venter I ikke, men kontakter os hurtigt, så det går mindst muligt ud over jeres hund.

Når vi mødes, vil vi fortælle lidt om dysplasi, og om hvorfor det er så vigtigt at opdage det tidligt og forebygge. Det er heldigvis ikke et problem i racen i Danmark, og hos Hazinas har vi en rigtig god statestik. Vi mener det er vigtigt at vide, at dysplasi kan både være arveligt og miljøbetinget. Så selv om begge forældre er fri for dysplasi, så kan forkert miljø, fodring og overaktivering af hvalpe være årsag til, at hunden udvikler dysplasi, og altså ikke nødvendigvis noget den har arvet.

Når vi mødes, vil vi også fortælle om Dansk kennel Klubs Unghunde-mentalbeskrivelse, som er en super spændende dag. I mødes med 7-9 andre RR-ejere, får jeres hund mentalbeskrevet én ad gangen, og bliver klogere på, hvordan jeres hund reagerer i forskellige situationer.

VIGTIG VIDEN: Vi står parat på sidelinjen hele din hunds liv, og giver dig råd, vejledning og hjælp. Vi er ikke længere væk end en telefonopringing eller sms. Hvis I af en eller anden årsag pludeslig ikke længere kan have jeres hund fra Hazinas, så skal I kontakte os inden I foretager jer yderligere.

Vores avlstæver - 5 generationer

Tiwa Zibu Fika Naya Halima

(klik på navnene for at komme til avlstævernes egne sider)

Det hele startede med Tiwa (Halima's tipoldemor), som var Kennel Hazinas første avlstæve. Og det vil sige, at vi har en lige linje med 5 generationer avlstæver, hvilket vi mener giver os en vis fordel.

Vi har set, hvad der ligger i generne på rejsen gennem disse 5 generationer, og vi synes vi har så godt styr på vores opdræt, som man nu kan have. Vi kan ikke kortlægge gener, men vi har en ret god fornemmelse af dem, fordi vi har fulgt vores tæver gennem 20 års opdræt. Og ved at bruge sunde og raske, venlige, velbalancerede hanner med de bedste temperamenter føler vi, at vi bidrager til racen med nogle gode familiehunde.

Vores avlstæver er alle mentaltestede. Og alle vores hvalpekuld bliver hvalpetestet, når de er ca. 7 uger gamle, så vi sammen med vores hvalpekøbere kan finde det bedste match til deres familie og hverdag.

Når du køber hvalp hos os

Her hos Hazinas lægger vi allerstørst vægt på at lave gode familiehunde. Sundhed og temperament er vores topprioritet. Og da alle hvalpe i Danmark sælges som udgangspunkt som familiehunde, selv om de fx skal være lydigheds-, udstillings- eller brugshund, så er det altafgørende her hos os, at vi sender hvalpe med det bedste temperament ud i den store verden.

Vi kender, som nævnt ovenfor, vores tæver rigtig godt, og vi gør et kæmpe stort arbejde ud af at finde frem til venlige avlshanner, som matcher vores tæver perfekt.

Når du køber hvalp fra os, kan du se her, hvad du får med.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Lena på 3023 1450.

Hvalpenes stamtavle

(klik på stamtavlen for større gengivelse)

 

Klik på logoet foroven for at gå til vores startside

Fotogalleri

(Klik på et foto for større gengivelse)

LEWIS:

Læs mere om Lewis
på hans egen hjemmeside

HALIMA:

Læs mere om Halima
på hendes egen webside

 

Kennel Hazinas - Opdræt med omtanke!

Copyright 2021 Kennel Hazinas. All rights reserved.