Opdateret 12. maj 2022

Hazinas 12th kuld

Sidste nyt: Stella har født 7 dejlige, sunde og raske hvalpe.

Lidt om kuld

Vi har fundet Derek i Riga hos Lina Grooma. Derek er fra Kennel Qwandoya, som vi kender for sunde, racetypiske og velfungerende hunde. Qwandoya er ligeledes kendt i ridgebackverdenen for at have lavet mange hunde, der har vist deres værd på udstillinger i hele Europa.

Derek er en balanceret hanhund, både i fysik og temperament. Stella er meget arbejdsivrig og samtidigt har hun brug for en fører med overskud til at støtte hende. Med Derek har vi fundet en hanhund med selvtillid og ro.

At finde frem til en avlshan

Vi har haft Derek i kikkerten et par år nu. Hans stamtavle er fuld af kvalitetshunde og der er især et par gamle kendinge, som vi meget gerne avler tilbage efter. Derek er, i forhold til ridgeback standarden, balanceret både i udtryk og bygning. Han komplementerer Stella ved at være perfekt der hvor vi har fokus på at ville forbedre. Han er gentestet fri for alle kendte sygdomme. Sidst, men vigtigst, så er han en harmonisk familiehund med stort mentalt overskud. Han er meget svær at bringe ud af fatning og har ingen aggression over for andre hanhunde. 

Dereks tidligere afkom er ligeledes sunde og velfungerende hunde. Han videregiver sit gode temperament og fysik, sin statur og sit udtryk.

Baby Stella:
Baby Derek:

Vores forventninger til kuldet

Vi forventer hvalpe med arbejdsiver og Ridgebackens klassiske sensitive, men intelligente natur. Hunde der kan give den gas, men slappe af når familien er hjemme. Det er en linje med stor jagtiver, så der skal arbejdes med positiv og konsekvent forstærkning af tilknytning og lyst til at ”komme hjem” når der kaldes, hvis jagtinstinktet skal dæmpes. Det er hunde med meget stort behov for nærhed. Ikke bare Stella, men hele hendes linje, ligger helst i ske med sin familie og insisterer på at være tætte med os.


Begge forældre er sunde og fri for alle de sygdomme man kan teste for. Stella bærer brunnæsegen, men det gør Derek ikke. Da genet for brunnæse er reccesivt kan der derfor ikke komme brunnæsede hvalpe. Vi ved endnu ikke om der er mulighed for ridgeløse hvalpe. Det afhænger af om Stella er homozygot eller heterozygot for ridge, hvilket ikke er undersøgt endnu. Dette er, for os imidlertid ikke en bekymring. Ridgeløse hvalpe forekommer og de er heldigvis ligeså meget ridgeback, som dem der bærer ridge.

Vores forventninger til hvalpekøberne

  1. Vi forventer, at I giver en masse kærlighed til jeres hund .

  2. Vi forventer, at I går til hvalpetræning, unghundetræning og én eller anden form for hundeaktivitet herefter. VIGTIGT: Det I investerer i træning og socialisering de første 2-3 år, får I tifold tilbage senere.

  3. Vi forventer, at I får jeres hund røntgenfotograferet i hofter, albuer og skuldre, når de er 1½ - 2 år, og at dyrlægen sender disse røntgenfotos til Dansk kennel Klub for bedømmelse.

  4. Vi forventer, at I kontakter os, hvis I får spørgsmål hen ad vejen.

  5. Vi forventer, at hvis I får udfordringer med noget, så venter I ikke, men kontakter os hurtigt, så det går mindst muligt ud over jeres hund.

Når vi mødes, vil vi fortælle lidt om dysplasi, og om hvorfor det er så vigtigt at opdage det tidligt og forebygge. Det er heldigvis ikke et problem i racen i Danmark, og hos Hazinas har vi en rigtig god statestik. Vi mener det er vigtigt at vide, at dysplasi kan både være arveligt og miljøbetinget. Så selv om begge forældre er fri for dysplasi, så kan forkert miljø, fodring og overaktivering af hvalpe være årsag til, at hunden udvikler dysplasi, og altså ikke nødvendigvis noget den har arvet.

Når vi mødes, vil vi også fortælle om Dansk kennel Klubs Unghunde-mentalbeskrivelse, som er en super spændende dag. I mødes med 7-9 andre RR-ejere, får jeres hund mentalbeskrevet én ad gangen, og bliver klogere på, hvordan jeres hund reagerer i forskellige situationer.

VIGTIG VIDEN: Vi står parat på sidelinjen hele din hunds liv, og giver dig råd, vejledning og hjælp. Vi er ikke længere væk end en telefonopringing eller sms.

Vores avlshunde - 5 generationer

Tiwa Zibu Fika Abuya Stella

(klik på navnene for at komme til deres egne sider)

Det hele startede med Tiwa (Stella's tipoldemor), som var Kennel Hazinas første avlstæve. Og det vil sige, at vi har en lige linje med 5 generationer avlshunde, hvilket vi mener giver os en vis fordel.

Vi har set, hvad der ligger i generne på rejsen gennem disse 5 generationer, og vi synes vi har så godt styr på vores opdræt, som man nu kan have. Vi kan ikke kortlægge gener, men vi har en ret god fornemmelse af dem, fordi vi har fulgt vores avlshunde gennem 20 års opdræt. Og ved at bruge sunde og raske, venlige, velbalancerede partnere med de bedste temperamenter føler vi, at vi bidrager til racen med nogle gode familiehunde.

Vores avlshunde er alle mentaltestet. Og alle vores hvalpekuld bliver hvalpetestet, når de er ca. 7 uger gamle, så vi sammen med vores hvalpekøbere kan finde det bedste match til deres familie og hverdag.

Når du køber hvalp hos os

Her hos Hazinas lægger vi allerstørst vægt på at lave gode familiehunde. Sundhed og temperament er vores topprioritet. Og da alle hvalpe i Danmark sælges som udgangspunkt som familiehunde, selv om de fx skal være lydigheds-, udstillings- eller brugshunde, så er det altafgørende her hos os, at vi sender hvalpe med det bedste temperament ud i den store verden.

Vi gør et kæmpe stort arbejde ud af at finde frem til venlige avlshanner, som matcher vores tæver perfekt.

Når du køber hvalp fra os, kan du se her, hvad du får med.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Lena på 3023 1450.

Hvalpenes stamtavle

Klik på stamtavlen for stor format.

Klik på logoet foroven for at gå til vores startside

Kontakt

Julie: Mobil 60 61 68 13,
e-mail: Lorentzen.kimmer@gmail.com.

GÅ TIL HVALPENES
FOTOGALLERI HER

DEREK:

Læs mere om Derek
på hans egen hjemmeside

STELLA:

Læs mere om Stella
på hendes egen webside

 

Kennel Hazinas - Opdræt med omtanke!

Copyright 2022 Kennel Hazinas. All rights reserved.