Opdateret 25. februar 2024

Stella & Derek kuldet 2024

Af Julie

Lidt om kuld

Vi har fundet Derek i Riga hos Lina Grooma. Derek er fra Kennel Qwandoya, som vi kender for sunde, racetypiske og velfungerende hunde. Qwandoya er ligeledes kendt i ridgebackverdenen for at have lavet mange hunde, der har vist deres værd på udstillinger i hele Europa.

Derek er en balanceret hanhund, både i fysik og temperament. Stella er meget arbejdsivrig og samtidigt har hun brug for en fører med overskud til at støtte hende. Med Derek har vi fundet en hanhund med selvtillid og ro.

Om Derek

Dereks stamtavle er fuld af kvalitetshunde og særligt, så er der et par gamle kendinge, som vi meget gerne avler tilbage efter. Han er, i forhold til ridgeback standarden balanceret både i udtryk og bygning. Han komplementerer Stella ved at være perfekt der hvor vi har fokus på at ville forbedre. Han er gentestet fri for alle kendte sygdomme. Sidst, men vigtigst, så er han en harmonisk familiehund med stort mentalt overskud. Han er meget svær at bringe ud af fatning og har ingen aggression over for andre hanhunde.

Om Stella

Læs om Stella på hendes egen side.

Baby Stella:
Baby Derek:

Vores forventninger til kuldet

Der er så meget godt at sige om Stellas første kuld “Hazinas 12th”, med Derek som far, at det kommende kuld bliver en gentagelse af den kombination.

Med dette kuld bliver det derfor også muligt med langt større sikkerhed end ellers, at kunne forudsige mentalitet, sundhed og type på de kommende hvalpe.

I kuldet fra 2022 kom der 3 hanner og 4 tæver. De er alle helt fri for de fejl der kan følge med et ridgeback kuld. Altså korrekte ridges, ingen bidfejl, ingen Dermoid Sinus, ingen knækhaler.

Knapt 2 år gamle er de nu røntgenfotograferet og fundet fri for HD, AD og OCD. Der er ikke dukket nogen sygdomme op (ex. ingen allergier eller andre autoimmune sygdomme).

Mentalt er de helt fantastiske. Jeg har selv beholdt en hanhund hjemme og han er den mest behagelige hund jeg nogensinde har levet sammen med.

De er let trænbare, arbejdsivrige hunde med Ridgebackens klassiske sensitive, men intelligente natur. De møder andre hunde fantastisk balanceret, giver den gas når de er ude og slapper af hjemme. De insisterer på nærhed med deres mennesker.

De har, som racen foreskriver, et stærkt jagtinstinkt, så der skal arbejdes med positiv og konsekvent forstærkning af tilknytning og lyst til at ”komme hjem” når der kaldes, hvis jagtinstinktet skal dæmpes.

Som kronen på værket er de blevet smukke racetypiske hunde.

Vores avlshunde - 5 generationer

Tiwa Zibu Fika Abuya Stella

(klik på navnene for at komme til deres egne sider)

Det hele startede med Tiwa (Stella's tipoldemor), som var Kennel Hazinas første avlstæve. Og det vil sige, at vi har en lige linje med 5 generationer avlshunde, hvilket vi mener giver os en vis fordel.

Vi har set, hvad der ligger i generne på rejsen gennem disse 5 generationer, og vi synes vi har så godt styr på vores opdræt, som man nu kan have. Vi kan ikke kortlægge gener, men vi har en ret god fornemmelse af dem, fordi vi har fulgt vores avlshunde gennem 20 års opdræt. Og ved at bruge sunde og raske, venlige, velbalancerede partnere med de bedste temperamenter føler vi, at vi bidrager til racen med nogle gode familiehunde.

Vores avlshunde er alle mentaltestet. Og alle vores hvalpekuld bliver hvalpetestet, når de er ca. 7 uger gamle, så vi sammen med vores hvalpekøbere kan finde det bedste match til deres familie og hverdag.

Når du køber hvalp hos os

Her hos Hazinas lægger vi allerstørst vægt på at lave gode familiehunde. Sundhed og temperament er vores topprioritet. Og da alle hvalpe i Danmark sælges som udgangspunkt som familiehunde, selv om de fx skal være lydigheds-, udstillings- eller brugshunde, så er det altafgørende her hos os, at vi sender hvalpe med det bedste temperament ud i den store verden.

Vi gør et kæmpe stort arbejde ud af at finde frem til venlige avlshanner, som matcher vores tæver perfekt.

Når du køber hvalp fra os, kan du se her, hvad du får med.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Julie på 60 61 68 13.

Hvalpenes stamtavle

Klik på stamtavlen for stor format.

Klik på logoet foroven for at gå til vores startside

Kontakt

Julie: Mobil 60 61 68 13, E-mail

DEREK:

Læs mere om Derek
på hans egen hjemmeside

STELLA:

Læs mere om Stella
på hendes egen webside

 

Kennel Hazinas - Opdræt med omtanke!

Copyright 2024 Kennel Hazinas. All rights reserved.