Hazina's andet kuld - født den 28. og 29. april 2002
Opdateret 11. juni 2003

Klik på en hvalp, hvis du vil vide mere ... der kommer løbende flere billeder på
En dygtig hundemor!

Tiwa fødte sin første hvalp den 28. april kl. 19:12. Og så gik det stille og roligt derudaf med de næste 6 hvalpe, den syvende og sidste blev født kl. 00:35. Det var endnu en gang en utrolig dejlig oplevelse, at se de små blive født.

Tiwa klarede stort set det hele selv. Hun er en dygtig mor. Hun var lidt mere rolig denne gang - nu vidste hun jo hvad det drejede sig om. Og så passer hun og plejer de små. De bliver vasket og stimuleret i alle ender og kanter. De får lov til at drikke al den mælk de kan. Og heldigvis havde Tiwa mælk til dem godt ind i uge 6. Men så syntes hun også det var på tide at de blev afvænnet. Så det startede hun så på, med en blid overgang.

Vores søn, Nikolai, på næsten 3 år, sad meget af den første tid i fødekassen og kikkede på de små. Han var meget fascineret af hvalpene, men forstod ikke så meget af det. Senere, når de alle løb og jagtede ham i deres indhegning, var han helt med på det. Det var sjovt! Men til sidst kunne det godt blive lidt for meget for den lille dreng, med 7 stk. næsten 8 ugers hvalpe lige i hælene - med spidse klør og tænder. Men han tog det nu rigtig godt!

Han kom som regel altid hurtigt op igen uden gråd, hvis de væltede ham. Men være inde hos dem - det ville han, og dermed basta!


Hvor er det dog vigtigt at præge de hvalpe, såvel på voksne og børn som på andre hunde (dyr). At lukke sin tæve og hendes hvalpe ind i en stald, uden nogen form for kontakt til den store verden udenfor, er meget uheldigt for de små. Alle adfærdsspecialister er enige i at den vigtigste prægningstid er fra ca. uge 4 til uge 12. Og den seriøse opdrætter må gøre alt hvad han/hun kan, for at 4. til 8. uge bliver gode prægningsuger for hvalpene. Radio, støvsuger, børnelarm, voksne, opvaskemaskine, traffik, ja endda Dansk Kennel Klubs lydbånd er essentielle hjælpemidler. Alt hvad hvalpen kan komme ud for af "væmmelige" ting når den forlader sit trygge miljø hos sin hundemor, skal man prøve at introducere for hvalpen.

Og så er der hvalpetesten - mentaltesten. Så man kan guide sine hvalpekøbere med henblik på at få en hvalp der passer godt ind i deres familie. Det er en rigtig god ting, at få et billede af de forskellige hvalpe, for forskellige - det er de. Der er ikke to der er ens. Fra de bliver født har de deres egen lille personlighed. Og det er ikke kun de ydre kendetegn der adskiller dem. De er små individer med forskellige psyke og adfærd. Så kan variationen selvfølgelig være større eller mindre indenfor selve kuldet.


Scroll ned for at se fotos af hvalpenes første 8 uger hos Hazina's
(NB: De nyeste står øverst!)

...
6 uger og 3 dage
...
6 uger og 3 dage
...
5 uger og 3 dage
...
5 uger og 3 dage
...
5 uger
...
5 uger
...
4 uger og 3 dage
...
4 uger og 3 dage
...
4 uger og 1 dag
...
4 uger og 1 dag
...
Hvalpene har startet deres 5. leveuge
...
... og Tiwa giver dem stadig modersmælk!
...
26 dage
...
26 dage
...
24 dage
...
25 dage
...
23 dage
...
23 dage
...
18 dage
...
20 dage
...
16 dage
...
16 dage
...
13 dage - Tit tit
...
så åbnede de øjnene
...
7 dage
...
9 dage
...
2 dage
...
3 dage
...
1 dag
...
2 dage
...


HVALPENES FORÆLDRE:

Kijasaman Gukatiwa of Djungelkatten
Jockular Borus Kabisa
Dansk Champion (kvalificeret til Crufts 2002/2003)
Årets Junior Tæve 1999 & Årets Tæve 2000
Hollandsk Champion, Belgisk Champion &
International Champion
"Tiwa"
"Borus"

Flere fotos af Tiwa
Flere fotos af Borus
Tiwa's stamtavle
Borus' stamtavle
Om Borus:
Borus blev født den 31/12 1997 hos den hollandske opdrætter C.J.M. Coppens-Janssens. Borus kom 8 uger gammel til Peter Redegeld og hans familie. Peter har har gået til træning med Borus og den 1 juni 1998 opnåede Borus det flotte resultat 88 point ud af 100 i en hollandsk adfærdstest for hunde. Peter og Borus har flittigt deltaget i eksteriørudstillinger og Borus har en imponerende samling af udstillingsresultater.

Borus er HD-fri (A2-Tyskland og B1-Holland). Han er 69 cm høj og vejer 45 kg. Hans ridge er af god længde og han har et correct bid. Han kommer fra et kuld med 4 hanner og 3 tæver, hvoraf 6 er korrekte og 1 har ridgefejl (3 kroner). Alle hvalpene har mørke øjne, korrekt bid, kompakte poter, gode benstammer og god kropslængde. Ingen af dem har vist tegn på allergy eller andre sygdomme indtil d.d.

Borus er en dejlig og trofast følgesvend og han har et vidunderligt temperament. Smuk, imponerende, stærk, majestætisk og dejlig. Alle disse ord - og flere - can bruges til at beskrive Borus. Han knytter sig meget til folk der er venlige over for ham, han har power og samtidigt et pragtfuldt, blidt temperament. Han er trofast overfor sin familie, og er god til at vogte om dem og sit hjem. Sammenfattet, alt dét en sand Rhodesian Ridgeback skal være. Borus er veltrænet og lydig og han er en stor fornøjelse at leve sammen med. Borus menes at være den yngste Ridgeback i Holland, som har fået titlen International Champion. Det blev han i den unge alder af 3 år og 5 mdr. Borus blev også kåret som den mest vindende Ridgeback i Holland i 1999.

Borus' imponerende samling af udstillingsresultater taler for sig selv:

25 x Ex 1 (første præmie og første vinder)15 x CAC (certifikat)
4 x res. CAC (reserve certifikat)13 x CACIB (international certifikat)
1 x res. CACIB (reserve certifikat)10 x BOB (dk: BIR dvs. bedst i racen)
4 x BIG (bedst i gruppen)1 x BIS 3 (bedst i showet nr. 3)
BRRC Best puppy 1998Youth Winner Amsterdam 1998
Belgian Youth Winner & BOB 1999European Youth Champion F.C.I. 1999
Best of Dutch Rhodesian Ridgebacks 1999BRRC Youth Winner 1999
Dutch ChampionVDH-Europasieger 2000
Belgian Winner 2000Belgian Champion
BRRC Winner 2000International Champion
(BRRC = Belgiske RR klub)(F.C.I. = Fédération Cynologique Internationale)


Til toppen