Hazinas sjette kuld (Hazinas 6th) 

Opdateret 1. maj 2012

Følg hvalpene de første 8 uger på deres eget fotogalleri her!

___________________________________________________________

Info om Hazinas 6th-kuldet:

Fika og Ulanyo blev parret 3 gange over 3 dage. Da Ulanyo ikke er helt ung mere (9½ år) anbefalede den tyske dyrlæge 2 x kunstig inseminering med frisk sæd og 1 x naturlig parring, hvilket det så blev.

Der blev taget en blodprøve (progesteron) første
dag. Og dyrlægens tilbagemelding på blodprøven var:

"PERFECT TIMING!"

Den 28. april 2012 fødte Fika 12 sunde og raske hvalpe. Alle har fin ridge og sorte næser; ingen knækhaler; ingen med for meget hvidt.

Læs Fikas blog: "Fra løbetid til dagen før fødslen"

 


Hazinas 6th
Klik på billedet for at se det større:

Hvalpenes far:

MULTICH INTCH DEVDHCH CHCH
Glenaffric Ulanyo of Zuritamu:

Ulanyo

Data:

Født:

11. september 2002

Far:

RSA CH Usakose The Boy
From Oz at Roodedraai,
HD: A, (Imp. AUS)

Mor:

RSA Ch. Entle Neliswa
of Glenaffric
, HD: A (RSA)

Højde:

69 cm

Vægt:

44 kg

Farve:

Rød hvede

HD (hofter):

A/A (fri)

AA (albuer):

0/0 (fri)

Tænder:

Fuldtandet og korrekt saksebid

Temperament:

Selvbevidst, afslappet han, rolig og velbalanceret, yderst venlig og imødekommende, yderst social, svær at tirre eller irritere, meget charmerende med tæver, omgås let med andre hanner, ingen hanhundeaggression, er ekstremt glad for mennesker og børn.

Andet:

Ulanyo er en eftertragtet avlshan. Han er blevet brugt sparsomt og kun med tæver som lever op til de høje krav hans ejer stiller. Hans børn arver bl.a. hans gode temperament, hans venlige sind, og hans glade, logrende hale. Ulanyo bliver brugt som jagthund og går til Schweiss på konkurrenceniveau.


Hvalpenes mor:

DKCH KBHV11
Hazinas 4th Tafika:

Fika

Data:

Født:

12. juni 2007

Far:

DEVDHCH DECH NLCH INTCH
Abuya-Balou V.H. Maasjesfles, HD: A, AA: 0

Mor:

DKCH KBHV07 LUVCH
Hazina's 2nd Izibu
, HD: A, AA: 0

Højde:

64 cm

Vægt:

34 kg

Farve:

Rød hvede

HD (hofter):

A/A (fri)

AA (albuer):

0/0 (fri)

Tænder:

Fuldtandet og korrekt saksebid

Temperament:

Yderst venlig tæve, som hviler rigtig godt i sig selv. Velbalanceret, rolig og lydig, tilpas reserveret over for fremmede, kommer godt ud af det med andre hunde. Utrolig godt kropssprog overfor andre hunde, nem at træne, er ekstremt glad for mennesker og børn.

Andet:

Fika kommer fra et Sinus-frit kuld. Der har ikke været Sinus i nogen af Hazinas kuld indtil videre (5 kuld - tre generationer). Der har heller ikke været nogen hvalpe med knækhale eller for meget hvidt i pelsen. Fika har tidligere fået et kuld med 9 sunde hvalpe - 7 hanner og 2 tæver.

Få mere information om Ulanyo her!

Få mere information om Fika her!

Hos os kan I være trygge!

Hazinas sælger først og fremmest familiehunde med temperament og sundhed i højsæde. Og det gør vi, fordi hvad enten I vil have en familiehund, en brugshund, en jagthund, en lydighedshund, en redningshund, en vagthund eller en udstillingshund og eventuelt også en avlshund, så skal hunden først og fremmest kunne fungere i hverdagen 100% som familiehund. Derfor er temperament og sundhed sat i fokus, som det aller vigtigste hos os. Hazinas er ikke blot et kennelnavn, det er også et garantimærke. Vi følger vores afkom hele livet, hvis vi kan komme til det, og står altid til rådighed, hvis vores hvalpekøbere får brug for hjælp eller gode råd.

Temperament og sundhed hos Hazinas

Vi går ikke på kompromis med temperament og sundhed i vores avl. Selv om man synes at ens egen hund er den bedste hund i verden, og den har fået fine resultater som udstillingshund eller brugshund, så er dette ingen undskyldning for, at bruge hunden til avl, hvis den samtidigt har et dårligt temperament. Omvendt ville det være en dårlig ide at bruge en tæve eller han, som har et super godt temperament, hvis der er flere tilfælde af f.eks. Dermoid Sinus, HD (hofteledsdysplasi) eller AA (albueledsarthrose) i dens linier eller afkom. Enkeltstående tilfælde må man give plads til, men er der flere, så skal man handle ansvarligt.


Alle Hazinas avlstæver er blevet unghundementalbeskrevet (UHM) ...

...
gennem Dansk Kennel Klub, så vi ved hvad vi har at gøre med og hvad vi skal lede efter, når vi skal ud og finde en passende avlshan til parring.
Vedrørende sundhed gør vi rigtig meget ud af at finde sunde, harmoniske avlshanner med det bedste temperament til vores tæver, og vi har fået rigtig gode resultater ud af det. Vi har ikke fået indrapporteret nogen tilfælde af HD i vores afkom, og vi er meget stolte af, at vi ikke har haft nogen tilfælde af Dermoid Sinus - den meget frygtede, arvelige hudlidelse, som desværre alt for ofte ses i RR-kuld. Zibus søn Hazinas 4th Ajabu - "Gaius" - blev for første gang far til et dejligt og sundt kuld hvalpe hos Kennel Fanikiwa i januar 2010, og her var der heller ingen hvalpe med Dermoid Sinus.

Kennel Hazinas - opdræt med omtanke!

Har I haft kig på en Rhodesian Ridgeback?
Ønsker I at vide mere om racen?


Så ring til os på 40 97 55 71 for mere info.

Hazinas har deltaget i Dansk Kennel Klubs (DKK) "Opdrætteruddannelse" og vi er herefter blevet godkendt af DKK's Kenneltilsyn.
Efterfølgende har Hazinas deltaget i DKK's kursus "Overbygning til Opdrætteruddannelsen - Genetik og Jura".

Opdrætteruddannelsen Opdrætteruddannelse

Overbygning til Opdrætteruddannelsen - Genetik og Jura