Lydighed
Lydighed
Opdateret 1. august 2004


VELKOMMEN TIL HAZINA'S LYDIGHEDSSIDE!

På denne side kan du følge med i, hvordan det går for Hazina's afkom i brugshundeverdenen.

Vi håber, at der hen ad vejen kommer flere og flere af vores hunde på siden, så vi kan "aflive" myten om, at det kun er hunde med lydighedsprøver, der kan producere gode brugshunde i deres afkom.

Tilbagemeldingerne om lydighed fra vores hvalpekøbere er utrolig positive, og det er jo rigtig dejligt.

Rigtig god fornøjelse!


Helle og Mhiko til prøve ...


Klik på en hund for at se dens resultater


Første kuld: (født marts 2001):
Hazina's 1st Mhiko
(Lydighed)

Andet kuld: (født april 2002)
Hazina's 2nd Izibu Opd. 5/2-05
(Lydighed og "Kørekort til Hund")


Hazina's og lydighed:

Hvem siger, at en hvalp ikke kan blive en god brugshund, hvis dens forældre ikke har taget lydighedsprøver?

Alle hvalpe med fornuftige forældre, har gode chancer for at blive dygtige brugshunde. Og heldigvis betyder det ikke, at en hund ikke kan være lydig, bare fordi ejeren ikke har tid eller lyst til seriøs brugshundetræning.

Lydighed ligger til dels i generne, men en rigtig dygtig brugshund er afspejlet af en rigtig dygtig "leder", som forstår sin hunds tankegang og handlinger, og dermed er i stand til at træne den på den helt rigtige måde. For alle Ridgebacks er jo ikke ens - heldigvis!

Husk, at der er ingen der kan give dig en garanti for, at den hvalp du står med i armene, vil blive en rigtig god brugshund. Hazina's anbefaler, at alle hvalpeinteresserede besøger flere opdrættere, inden de lader sig skrive op til en hvalp. Og under disse besøg er der jo rig mulighed for at danne sig et indtryk af forældredyrenes lydighed og væremåde i al almindelighed. Der er mange aspekter og det er vigtigt, at ikke fokusere kun på ét enkelt!