Om Racen Rhodesian Ridgeback

Opdateret 1. februar 2017

 

 Står man og skal anskaffe sig en hund, og er nået til det punkt, at den hund godt kunne være en Rhodesian Ridgeback, så er det en god idé, at lære racen rigtig godt at kende, inden man går videre med projektet.

Ridgebacken kræver noget af sin ejer - f.eks. motion, aktivering, træning og kærlighed. Og giver man sin Ridgeback disse ting bl.a. - så er der meget store chancer for, at man til gengæld får den dejligste hund i verden.

Der findes en del god litteratur om racen, men det meste er på engelsk. Men vi har været så heldige at Dansk Kennel Klub (DKK) har indgået et samarbejde med Rhodesian Ridgeback Klubben (RRK) om en bog i DKK's serie "Racehunde i Danmark". Den kan købes gennem RRK eller DKK (så længe lager haves). Ellers prøv at høre om den kan lånes på biblioteket.

 

Udover bogen ovenfor, så findes en del spændende litteratur om racen, men det meste er på engelsk.

Stig G. Carlson's bog "The Rhodesian Ridgeback Today" ( afbildet til venstre) kan varmt anbefales. Den kan lånes (eller bestilles) på dit lokale bibliotek, eller også kan den købes gennem Rhodesian Ridgeback Klubben (så længe lager haves).


Skal det være en RR

En hurtigere løsning er, at downloade "Skal det være en Ridgeback?", en dansk, informationsrig brochure, som er udarbejdet af Rhodesian Ridgeback Klubben.

NB: Vi har haft et link her til RRK's hjemmeside, men folderen er ikke på klubbens nye hjemmeside i øjeblikket. Vi arbejder på at få den aktiv igen.

Brochuren giver en rigtig god beskrivelse af racen og hvad den kan bruges til. Ved at læse den finder du hurtigt ud af, at Ridgebacken f.eks. IKKE egner sig til at stå i en hundegård hele dagen/natten. Stod den i en hundegård, ville den kede sig og blive ulykkelig - og destruktiv! Det er der desværre set nogle eksempler på.

Den er en inkarneret hyggehund og elsker at være med sin menneskefamilie, hvad enten det er under skrivebordet når du arbejder, ved dine fødder foran brændeovnen, i sofaen når I ser tv, eller i fodenden af din seng om natten. :)

Se endvidere: RR'ens historie samt Standarden for Rhodesian Ridgeback.