Opdateret: 02. oktober 2020

Hazinas 10th - Jubilæums kuld

Født 25. september 2020.

Adia blev scannet små 4 uger efter parring:

 


 

FØLG MED I HVALPENES FØRSTE 8 UGER:
Det kommende kuld har sin egen Facebook-side.
Find den her: Hazinas 10th hvalpegruppe

OBS: Kuldet er født og bliver opfostret i VARDE hvor Adia bor med sin familie.

I år er det 20 år siden Hazinas blev registreret hos Dansk Kennel Klub, og da vi forventer vores 10. kuld også i 2020, er dette år lidt af et jubilæumsår for os - og vi kalder derfor kuldet for vores JUBILÆUMS kuld.

Vores hvalpe bliver født i hjertet af vores hjem, og der opholder de sig frem til at de skal ud til deres nye familier. Vi sover ved siden af kuldet de første kritiske uger og sørger for at beskytte de små nyfødte, når deres mor lige skal op og strække sig og lægge sig på den anden side.

Vi sørger for socialisering med en masse forskellige lyde, med fremmede børn, andre hunde, og ofte også en tur ud og møde heste, køer eller får. De får halsbånd- og linetræning, forsigtig negleklip og lærer at blive håndteret. Og så får de selvfølgelig masser af kærlighed.

Og når de kommer ud til vores hvalpekøbere, så er de stort set renlige - nogle uheld skal der dog være forståelse for, indtil hvalpen har lært det nye miljø at kende og hvor den skal stille sig hen, for at blive lukket ud. Og hvalpekøberne skal også lære at læse hvalpen - hvornår den har brug for at komme ud.

Adia - Mor til vores jubilæums kuld:

I Varde bor der en familie med 2 RR og 1 gravhund. Den ældste RR på 3½ år hedder Adia, og vi er super glade for, at Adias ejere vil lave et samarbejde med os, og at kuldet får Hazinas navn. Adia vil være den første fra vores nyeste generation, som fører vores opdræt videre her hos Hazinas.

Adia er født den 21. april 2016 hos Kennel Malkias. Hendes stamtavlenavn er: Malkias Nzuri Adia

Adia's mor hedder Naya, og Naya kommer fra Hazinas velrenommerede 6th-kuld - et kuld på 12 skønne hvalpe med de allerbedste temperamenter. Og Adia har arvet alt det gode efter sin mor. Vi er derfor utrolig glade for, at det nu lykkes at føre de gode linjer fra vores 6th kuld videre i vores eget opdræt. Adia's morbror, Ajabu, har lavet to kuld i Danmark og tre kuld i Sverige, og vi har hørt, at det gode temperament fra både Adia's mor og morbror Ajabu bliver givet videre til deres afkom.

Adias far hedder Sydney og bor i Tyskland hos Karin van Klaveren (RR opdrætter, eksteriørdommer og en fantastisk dygtig fotograf).
Hans stamtavlenavn er Kisangani High Five Sydney.

Her kan du gå til Adias egen side.

Vores avlstæver - 5 generationer:

Tiwa Zibu Fika Naya Adia

(klik på navnene for at komme til avlstævernes egne sider)

Det hele startede med Tiwa (Adia's tipoldemor), som var Kennel Hazinas første avlstæve. Og det vil sige, at vi har en lige linje med 5 generationer avlstæver, hvilket vi mener giver os en vis fordel.

Vi har set, hvad der ligger i generne på rejsen gennem disse 5 generationer, og vi synes vi har så godt styr på vores opdræt, som man nu kan have. Vi kan ikke kortlægge gener, men vi har en ret god fornemmelse af dem, fordi vi har fulgt vores tæver gennem 20 års opdræt. Og ved at bruge venlige, velbalancerede hanner med de bedste temperamenter føler vi, at vi bidrager til racen med nogle gode familiehunde.

Vores avlstæver er alle mentaltestet. Og alle vores hvalpekuld bliver hvalpetestet, når de er ca. 7 uger gamle, så vi sammen med vores hvalpekøbere kan finde det bedste match til deres familie og hverdag.

Vores forventninger til kuldet:

Adia er gentestet og hun er ikke-bærer af både brunnæsevarianten og ridgeløsgenet. Så vi forventer udelukkende hvalpe med sorte næser/maske og ridge.

Hun bærer heller ikke nogen af de sygdomme vi gentester for i vores race, og hun har de bedste røntgenresultater på hofteled, albueled og skuldre.

Vi har været vidt og bredt omkring for at finde den rigtige avlshan til Adia, og vi fandt ham i Sverige. Han hedder Goliat og kommer fra Skalbjörnens Kennel. Goliats og Adias stamtavler er et rigtig spændende match for os her hos Hazinas. Men vigtigst er, at han er sund og rask og har et super godt temperament. Hans ejer, Lisa, fortæller, at han er den venligste, gladeste dreng som altid vælger glæde og leg. Og så elsker han al slags træning.

Da Adia har arvet alt det gode fra sin mor, og Goliat som sagt også er super rolig og venlig med det bedste temperament, så forventer vi nogle rigtig gode familiehunde fra denne kombination.

Vi glæder os rigtig meget til vores jubilæumskuld, og til at kombinere Adias og Goliats gener. Han tilbydes kun til enkelte udvalgte tæver, og vi er dybt taknemmelige for, at hans ejer, Lisa Zingel, også synes, at han er et rigtig godt match til Adia.

Vores forventninger til hvalpekøberne:

  1. Vi forventer, at I giver en masse kærlighed til jeres hund .

  2. Vi forventer, at I går til hvalpetræning, unghundetræning og én eller anden form for hundeaktivitet herefter. VIGTIGT: Det I investerer i træning og socialisering de første 2 - 3 år får I tifold tilbage senere.

  3. Vi forventer, at I får jeres hund røntgenfotograferet i hofter, albuer og skuldre, når de er 1½ - 2 år, og at dyrlægen sender disse røntgenfotos til Dansk kennel Klub for bedømmelse.

  4. Vi forventer, at I kontakter os, hvis I får spørgsmål hen ad vejen.

  5. Vi forventer, at hvis I får udfordringer med noget, så venter I ikke, men kontakter os hurtigt, så det går mindst muligt ud over jeres hund.

Når vi mødes, vil vi fortælle lidt om dysplasi, og om hvorfor det er så vigtigt at opdage det tidligt og forebygge. Det er heldigvis ikke et problem i racen i Danmark, og hos Hazinas har vi en rigtig god statestik. Vi mener det er vigtigt at vide, at dysplasi kan både være arveligt og miljøbetinget. Så selv om begge forældre er fri for dysplasi, så kan forkert miljø, fodring og overaktivering af hvalpe være årsag til, at hunden udvikler dysplasi, og altså ikke nødvendigvis noget den har arvet.

Når vi mødes, vil vi også fortælle om Dansk kennel Klubs Unghunde-mentalbeskrivelse, som er en super spændende dag. I mødes med 7-9 andre RR-ejere, får jeres hund mentalbeskrevet én ad gangen, og bliver klogere på, hvordan jeres hund reagerer i forskellige situationer.

VIGTIG VIDEN: Vi står parat på sidelinjen hele din hunds liv, og giver dig råd, vejledning og hjælp. Vi er ikke længere væk end en telefonopringing eller sms.

Når du køber hvalp hos os:

Her hos Hazinas lægger vi allerstørst vægt på at lave gode familiehunde. Sundhed og temperament er vores topprioritet. Og da alle hvalpe i Danmark sælges som udgangspunkt som familiehunde, selv om de fx skal være lydigheds-, udstillings- eller brugshund, så er det altafgørende her hos os, at vi sender hvalpe med det bedste temperament ud i den store verden. Vi kender som nævnt ovenfor vores tæver, og vi gør et kæmpe stort arbejde ud af at finde frem til venlige avlshanner, som matcher vores tæver rigtig godt.

Når du køber hvalp fra os, kan du se her, hvad du får med.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Lena på 3023 1450.

Hvalpenes stamtavle:

(klik på stamtavlen for større gengivelse)

Mor - Adia:

Far -Goliat:

Den stolte far til kuldet

"GOLIAT"
Skalbjörnens Goliat Lejonhjärta

Goliat er født den 22/9 2017. Han bor i Sverige sammen med en lidt ældre RR han, Nox - og Ciara, en ældre tæve.

Goliat er en fantastisk rolig han, som ikke lader sig skræmme af noget som helst. Han hviler rigtig godt i sig selv og har masser af ro på.

Goliat har hele pakken - venlig og rar, rolig og velbalanceret, fantastisk godt temperament, super smuk - og endda kæmpe stor succes som udstillingshund.

Du kan se Goliat's webside her.

Goliats ejer, Lisa, fortæller om ham:

* * * * * * * * *

"Goliat er "one of a kind". Han vælger glæde i alt - er glad og positiv og synes, at livet skal bruges på at have det sjovt.

Han er samarbejdsvillig, lydhør, kan lide at arbejde, og vil gerne gøre tingene korrekt.

Jeg har aldrig oplevet, at Goliat bakker, eller viser nogen form for angst. Han hviler så godt i sig selv. Han har lavet en rigtig god mentaltest, hvor han viste, at han var tryg og socialt nysgerrig, havde hurtige afreaktioner og lav aggressivitet.

Hvad jagt angår, så ligger han noget lavt. Han er nysgerrig, men spurter ikke afsted og forsvinder.

Han kommer altid for fuld fart, når jeg kalder på ham, og han går løs på vores daglige ture i skoven. Han er super dygtig til det.

Han fungerer rigtig godt med børn og katte, har boet en overgang midt inde i byen, og var ofte i en hundedagpleje, hvor han gik godt i spænd med en masse forskellige hunde."

* * * * * * * * *

Læs mere om Goliat på hans egen hjemmeside

Fotos af Goliat:

 

 

Klik på logoet foroven for at gå til vores startside

KULDETS GALLERI

Vi vil løbende lægge fotos ind her - nyeste øverst.
8 - 10 dage efter fødsel vil hvalpene begynde at
åbne øjnene.

1 uge:

0 - 6 dage:

Kennel Hazinas - Opdræt med omtanke!

Copyright 2020 Kennel Hazinas. All rights reserved.